«Μετανάστευση, εκπαίδευση και κοινωνία» 10-12/6/2019

To Κ.Π.Ε. Μουζακίου στις 10, 11 και 12 Ιουνίου 2019 προχώρησε στην υλοποίηση πιλοτικού προγράμματος με θέμα: «Μετανάστευση, εκπαίδευση και κοινωνία». Ο σχεδιασμός ενός τέτοιου προγράμματος συνάντησε τους περισσότερους από τους 17 στόχους της αειφορίας. Το πρόγραμμα παρακολούθησαν μαθητές που διαμένουν στη δομή προσφύγων του Σχιστού με τη συνοδεία της κ. Καραγιάννη Ελένης και της κ. Βουλγαρίδου Μαρίας, οι οποίες είναι Συντονίστριες Εκπαίδευσης Προσφύγων δομής Σχιστού.

Η πρώτη μέρα αφιερώθηκε σε διαδικασίες αλληλοενημέρωσης και γνωριμίας, ενώ έγιναν δραστηριότητες που αφορούσαν στην περιβαλλοντική εκπαίδευση σε θέματα φυσικού περιβάλλοντος.

Τη δεύτερη μέρα το πρόγραμμα συνεχίστηκε στην Καρδίτσα για γνωριμία των φιλοξενούμενων προσφύγων με σχετικές δομές της Καρδίτσας, αλλά και με μαθητές πρόσφυγες που διαμένουν στην πόλη. Στο πλαίσιο αυτό και με τη βοήθεια της Αναπτυξιακής Καρδίτσας (ΑΝ.ΚΑ.) που διαχειρίζεται τα θέματα των προσφύγων στην Καρδίτσα συναντήθηκαν με άλλους μαθητές πρόσφυγες. Στη συνέχεια και σε σχέση με τον 5οστόχο της αειφορίας για ισότητα των φύλων επισκέφτηκαν και ενημερώθηκαν από το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας και την Πρόεδρο κ. Βελεσιώτου Καίτη για τη δράση του Κέντρου που αφορά στην προστασία των γυναικών. Ακόμη επισκέφτηκαν το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο της πόλης, όπου η κ. Λέκκα Φένια, Υπεύθυνη του Μουσείου, τους ενημέρωσε για ιστορικά στοιχεία που συνδέονται με την ιστορία της πόλης και διαφόρων πολιτισμών. Κατόπιν φιλοξενήθηκαν στο Διαπολιτισμικό Κέντρο «Σταυροδρόμι» όπου γεύτηκαν διάφορα εδέσματα και γνώρισαν τη δράση του. Το πρόγραμμα της ημέρας έκλεισε με καλλιτεχνικές δράσεις στο Θεατρικό Εργαστήρι «Τέχνης Παίδευσις» του κ. Μπουντούρη Σπύρου.

Η επόμενη μέρα αφιερώθηκε σε δραστηριότητες που αφορούσαν στη διαχείριση απορριμμάτων, την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση, ενώ έγινε και ανατροφοδότηση του προγράμματος. Λίγο πριν τον αποχαιρετισμό, ζητήθηκαν οι γνώμες των μαθητών και των συνοδών τους για το πιλοτικό πρόγραμμα. Επισημάνθηκαν τα δυνατά σημεία, αλλά και οι αδυναμίες του προγράμματος, ώστε να επανασχεδιαστεί προς το καλύτερο και να υλοποιηθεί σε πιο μόνιμη βάση και με άλλες δομές τη νέα χρονιά.

Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 28 Ιούνιος 2019 12:38)

 

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για παραγωγή και εκτύπωση δεκαεξασέλιδου εντύπου του Κ.Π.Ε. Μουζακίου

Το Κ.Π.Ε. Μουζακίου σύμφωνα με τον προγραμματισμό της παιδαγωγικής του ομάδας και στο πλαίσιο της Πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση», το οποίο υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υλοποιεί δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με μαθητές και εκπαιδευτικούς. Στο πλαίσιο των εξόδων των δράσεων αυτών, προβαίνει σε έρευνα αγοράς με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή, για παραγωγή και εκτύπωση δεκαεξασέλιδου εντύπου του Κ.Π.Ε. Μουζακίου, με τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Έγχρωμη εκτύπωση δεκαέξι σελίδων
  • Μέγεθος χαρτιού: 176 × 250mm - Εκτύπωση Β5
  • Ποιότητα χαρτιού: Brochure Paper ή Bright White Inkjet Paper σε ματ επίστρωση
  • Ποσότητα: 1000 αντίτυπα

Για κάθε ενδιαφερόμενο, τα προς συμπλήρωση και κατάθεση προσφοράς έγγραφα, μπορείτε να τα βρείτε σε μορφή word εδώ.

Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 29 Μάρτιος 2019 12:57)

 

«Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για προμήθεια πρωινού γεύματος μαθητών και εκπαιδευτικών σε δράσεις και προγράμματα Π.Ε. του Κ.Π.Ε. Μουζακίου για το διάστημα Μαρτίου 2019 - Ιουνίου 2019»

Το Κ.Π.Ε. Μουζακίου σύμφωνα με τον προγραμματισμό της παιδαγωγικής του ομάδας και στο πλαίσιο της Πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση», το οποίο υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υλοποιεί δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με μαθητές και εκπαιδευτικούς. Στο πλαίσιο των εξόδων των δράσεων αυτών, προβαίνει σε έρευνα αγοράς με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή, για προμήθεια πρωινού γεύματος μαθητών και εκπαιδευτικών σε δράσεις και προγράμματα Π.Ε. του Κ.Π.Ε. Μουζακίου για το διάστημα Μαρτίου 2019 - Ιουνίου 2019.

Για κάθε ενδιαφερόμενο, τα προς συμπλήρωση και κατάθεση προσφοράς έγγραφα, μπορείτε να τα βρείτε σε μορφή word εδώ.

Τελευταία Ενημέρωση (Τρίτη, 05 Μάρτιος 2019 13:12)

 

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΟ Κ.Π.Ε. ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ - ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Οι Περιβαλλοντικές Ομάδες που θα επισκεφθούν το Κ.Π.Ε. Μουζακίου


την περίοδο από Φεβρουάριο έως Ιούνιο 2019


για την υλοποίηση περιβαλλοντικού ημερήσιου ή διήμερου προγράμματος


είναι οι εξής: 
Περιβαλλοντικές Ομάδες


Συνάδελφοι σας υπενθυμίζουμε τα εξής:

Οι συνοδοί - εκπαιδευτικοί οφείλουν τουλάχιστον τρεις ημέρες πριν την επίσκεψη να ενημερώσουν το Κέντρο για τον ακριβή αριθμό μαθητών και εκπαιδευτικών και να φέρουν μαζί τους στο Κ.Π.Ε. τα εξής:

Α) Την κατάσταση (ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΕΔΩ) με τα ονόματα μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του Κ.Π.Ε. υπογεγραμμένη από τον/τη διευθυντή/ντρια του σχολείου και

Β) Την έγκριση μετακίνησης της περιβαλλοντικής ομάδας για την εκπαιδευτική επίσκεψη, από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην οποία ανήκετε.

Σας περιμένουμε!

Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 11 Φεβρουάριος 2019 11:28)

 

«Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για προμήθεια κολατσιού μαθητών και εκπαιδευτικών σε δράσεις και προγράμματα Π.Ε. του Κ.Π.Ε. Μουζακίου για το διάστημα Φεβρουαρίου 2019 - Ιουνίου 2019»

Το Κ.Π.Ε. Μουζακίου σύμφωνα με τον προγραμματισμό της παιδαγωγικής του ομάδας και στο πλαίσιο της Πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση», το οποίο υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υλοποιεί δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με μαθητές και εκπαιδευτικούς. Στο πλαίσιο των εξόδων των δράσεων αυτών, προβαίνει σε έρευνα αγοράς με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή, για προμήθεια κολατσιού (δεκατιανό) μαθητών και εκπαιδευτικών σε δράσεις και προγράμματα Π.Ε. για το διάστημα Φεβρουαρίου 2019 - Ιουνίου 2019.

Για κάθε ενδιαφερόμενο, τα προς συμπλήρωση και κατάθεση προσφοράς έγγραφα, μπορείτε να τα βρείτε σε μορφή word εδώ.Τελευταία Ενημέρωση (Πέμπτη, 21 Φεβρουάριος 2019 18:06)