4η Εαρινή Γιορτή της Φύσης

Στις 3 Μαΐου το Κ.Π.Ε. Μουζακίου συνδιοργανώνει με την ΟικόΣφαιρα, την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, τον Δήμο Καρδίτσας, τον Δήμο Αργιθέας, το Europe Direct Καρδίτσας και τον Σύλλογο Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας εκδήλωση στο πλαίσιο της 4ης Εαρινής Γιορτής της Φύσης με θέμα: "Βιοποικιλότητα στη γεωργία". Η ημερίδα ξεκινά στις 10.45 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας. Ακολουθεί το πρόγραμμα των δράσεων. Σας περιμένουμε!


Τελευταία Ενημέρωση (Τετάρτη, 29 Απρίλιος 2015 13:20)

 

Ολοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα: «Διαχείριση των αδέσποτων ζώων. Περιβαλλοντικές, Οικονομικές και Κοινωνικές διαστάσεις του θέματος»

Το Κ.Π.Ε. Μουζακίου διοργάνωσε και υλοποίησε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - Τμήμα Κτηνιατρικής, με φορείς και συλλόγους της Π.Ε. Καρδίτσας, ημερίδα Δια Βίου Μάθησης με θέμα: «Διαχείριση των αδέσποτων ζώων. Περιβαλλοντικές, Οικονομικές και Κοινωνικές διαστάσεις του θέματος» για το ευρύ κοινό στην πόλη της Καρδίτσας, την Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 18.00 στην αίθουσα της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Π.Ε. Καρδίτσας.

Το θέμα της ημερίδας αφορούσε τη διαχείριση των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων, που αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα. Στόχος της ημερίδας, εκτός από την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, ήταν μεταξύ άλλων και ο έλεγχος του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων, η αντιμετώπιση φαινομένων μεταφοράς τους από μια περιοχή σε άλλη, η επιθετικότητα μερικών από αυτά σε ανύποπτους πολίτες, και κυρίως σε μαθητές σχολείων, η κακομεταχείρισή τους κ.λπ. Τα παραπάνω είναι πτυχές ενός προβλήματος που έχει περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές διαστάσεις.


Στην ημερίδα παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας και Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γεώργιος Κωτσός και ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτιος Αλεξάκος τονίζοντας την ανάγκη για την άμεση επίλυση του προβλήματος αναλύοντας τις προσπάθειες που κάνουν από τη δική τους πλευρά. Επίσης, ο εκπρόσωπος της Κτηνιατρικής Σχολής Καρδίτσας, Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Απόστολος Γαλάτος εξέφρασε τη διάθεση της Κτηνιατρικής Σχολής να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος, ενώ ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κ. Θωμάς Καρανίκας αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση του προβλήματος μέσα από μία δυναμική συνέργεια της εκπαίδευσης στο σχολείο, της παιδείας στην οικογένεια και της αγαστής συνεργασίας μεταξύ των φορέων.

Η Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Κτηνιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κα Γκουλέτσου Παγώνα ασχολήθηκε στην εισήγησή της με το θέμα της στείρωσης των ζώων ως μέσο ελέγχου του πληθυσμού των αδέσποτων προβαίνοντας στη διάκριση σε αδέσποτα ζώα, ημι-αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα. Ακολούθως, αναφέρθηκε στις πηγές αδέσποτων ζώων, στη κατανομή του πληθυσμού των ζώων συντροφιάς, στην αντιμετώπιση του υπερπληθυσμού των αδέσποτων ζώων, καθώς και στις μεθόδους στείρωσης. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο γεγονός πως ο αυξημένος αριθμός των αδέσποτων ζώων προκαλεί προβλήματα στις σύγχρονες κοινωνίες (λ.χ. επιθέσεις σε ανθρώπους, πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων, θέματα υγιεινής, ενοχλητική συμπεριφορά). Κλείνοντας αναφέρθηκε στις προτάσεις διαχείρισης του υπερπληθυσμού των αδέσποτων ζώων μέσω συντονισμένων δράσεων ενημέρωσης των πολιτών, με την αύξηση σήμανσης των δεσποζόμενων ζώων, τη στείρωση των αδέσποτων και την επαναφορά τους στο περιβάλλον επιβίωσης.

Στη συνέχεια η Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Κτηνιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κα Αθανασίου Λαμπρινή αναφέρθηκε στην εισήγησή της στις προϋποθέσεις για την ευεργετική αλληλεπίδραση του ανθρώπου με τα ζώα συντροφιάς, αλλά και τη σχέση του ανθρώπου με τη γάτα και το σκύλο. Ακολούθως, ανέπτυξε τα θεραπευτικά οφέλη στην ψυχολογική και φυσική υγεία ιδιαίτερα ευπαθών ομάδων (π.χ. αυτιστικά παιδιά, παιδιά με παραβατική συμπεριφορά κ.λπ.), αλλά και στην εμφάνιση των ζωοανθρωπονόσων (λ.χ. λύσσα, εχινοκοκκίαση, λεισμανίωση, λεπτοσπείρωση κ.λπ.), τις πηγές μόλυνσης και τους τρόπους αντιμετώπισης και προφύλαξης στο ανθρωπογενές περιβάλλον. Ολοκληρώνοντας την εισήγησή της οδηγήθηκε στο συμπέρασμα πως η γνώση των κινδύνων από τα ζώα συντροφιάς, λαμβάνοντας σωστά μέτρα πρόληψης, οδηγεί στην ασφαλή και αρμονική συμβίωση.

Ακολούθως, η Πρόεδρος του Φιλοζωικού Ομίλου Καρδίτσας κα Ευανθία Θάνου αναφέρθηκε στη φιλοζωία και τη διαχείριση αντιμετώπισης της κατάστασης με τα αδέσποτα ζώα, προβαίνοντας σε προτάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.


Τέλος, ο Υπεύθυνος του Κ.Π.Ε. Μουζακίου κ. Αντώνιος Ντάνης ανέδειξε το ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, καθώς και τις περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές διαστάσεις του θέματος, λαμβάνοντας υπόψη τη συνύπαρξη ζώων και ανθρώπων. Ακολούθως πρότεινε άμεσες λύσεις αξιοποιώντας την εμπειρία των διεθνών οργανισμών, τον σχηματισμό συγκεκριμένων επιτροπών σε συνεργασία με όλους τους βαθμούς Ο.Τ.Α., καθώς και την κατάρτιση ολοκληρωμένου σχεδίου, λαμβάνοντας υπόψη την κείμενη νομοθεσία.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με τις τοποθετήσεις των προσκεκλημένων Φορέων και ακολούθησε συζήτηση.

Τελευταία Ενημέρωση (Πέμπτη, 22 Ιανουάριος 2015 11:16)

 

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΡΤΑ ΝΕΩΝ

Ζήσε περισσότερα... Ξόδεψε λιγότερα...


Είσαι νέος και ζεις στην Ευρώπη;     

Πήρες την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων;


Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης σας παρουσιάζουν την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων, μία εκπτωτική κάρτα που παρέχει σημαντικές εκπτώσεις και οφέλη σε 4 εκατομμύρια νέους σε όλη την Ευρώπη!


Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων: αυστηρά μόνο για νέους!

Την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων μπορούν να έχουν όλοι οι νέοι, ηλικίας 13 - 30 ετών. Ισχύει για ένα χρόνο, στοιχίζει 10 ευρώ και μπορείς να την ανανεώνεις κάθε χρόνο μέχρι να κλείσεις τα 30. Πρόκειται για εκπτωτική και όχι πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.


Ανακάλυψε την Ευρώπη με την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων!

Με την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων μπορείς να απολαμβάνεις ειδικά προνόμια και αγαθά τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε 37 χώρες του εξωτερικού!


Κατάλογος εκπτώσεων

Ο κατάλογος είναι μεγάλος! Απλά δείχνεις την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων και έχεις ειδική έκπτωση σε προϊόντα, και υπηρεσίες όπως:

Πολιτισμός: κινηματογράφοι, θέατρα, μουσεία, πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες.

Καταστήματα: ρούχων, οπτικά, κομμωτήρια, ινστιτούτα αισθητικής, γυμναστήρια, κοσμηματοπωλεία, βιβλιοπωλεία, ποδήλατα, είδη σπιτιού/δώρων.

Διασκέδαση/Φαγητό: εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, club.

Εκπαίδευση: φροντιστήρια ξένων γλωσσών, σεμινάρια πληροφορικής.

Τουρισμός: ταξιδιωτικά πρακτορεία, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, camping, ενοικιάσεις αυτοκινήτων.

Υπηρεσίες Υγείας

 

Διαδικασία απόκτησης της κάρτας

3 τρόποι:

  1. Υποβολή online αίτησης στην ιστοσελίδα: www.europeanyouthcard.gr
  2. Αποστολή με μία φωτογραφία ταχυδρομικά στην παρακάτω διεύθυνση:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΡΤΑ ΝΕΩΝ:
ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
ΑΧΑΡΝΩΝ 417,  11143 ΑΘΗΝΑ

Για τους δύο παραπάνω τρόπους ο αιτών λαμβάνει ειδοποίηση από το ταχυδρομείο και εντός του χρονικού ορίου που αναφέρεται σε αυτήν, παραλαμβάνει την κάρτα πληρώνοντας 10 ευρώ. Σε περίπτωση που η κάρτα δεν παραληφθεί ο φορέας μας δεν θα προχωρά σε επαναποστολή της κάρτας εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις.

      3. Επίσκεψη στα γραφεία του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης και επί τόπου απόκτηση της κάρτας.

 Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 210 – 2599422/444

www.europeanyouthcard.gr

Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 09 Νοέμβριος 2012 10:25)