Ολοκληρώθηκε η διημερίδα με θέμα: «Το Φως: Φυσικά και ανθρωπογενή φαινόμενα - Παγκόσμια περιβαλλοντικά προβλήματα»

«ΠΑΝΗΓΥΡΙ» ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ!

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και φέτος οι εκδηλώσεις του Ε.Κ.Φ.Ε. Καρδίτσας και του Κ.Π.Ε. Μουζακίου, στο πλαίσιο των οποίων μεγάλη υπήρξε η συμμετοχή σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης της Καρδίτσας και του Μουζακίου.

Στο «πανηγύρι» των Φυσικών Επιστημών που διοργανώνεται για άλλη μια χρονιά - 8η κατά σειρά - από το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Καρδίτσας, συνδιοργανωτής του οποίου είναι και το Κ.Π.Ε. Μουζακίου και συμμετέχοντας στις παραπάνω εκδηλώσεις, πραγματοποιεί κάθε φορά, διάφορες παράλληλες δράσεις.

 

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν κηρύξει το έτος 2015 διεθνές έτος φωτός και τεχνολογιών του φωτός και παγκόσμιο έτος εδάφους. Για τον λόγο αυτό το Κ.Π.Ε. Μουζακίου πραγματοποίησε διημερίδα με θέμα: «Το Φως: Φυσικά και ανθρωπογενή φαινόμενα - Παγκόσμια περιβαλλοντικά προβλήματα».

Συγκεκριμένα:

Την Τρίτη 5 Μαΐου στην αίθουσα του Ε.Κ.Φ.Ε Καρδίτσας ο Ηλίας Καλογήρου, Υπεύθυνος του Ε.Κ.Φ.Ε. Ηλείας, παρουσίασε διαδραστική διδασκαλία σε καθηγητές της Π.Ε. Καρδίτσας, που διδάσκουν μαθήματα Φυσικών Επιστημών, ενώ την Τετάρτη 6 Μαΐου στην αίθουσα Π.Ε.Δ. παρουσίασε στο ευρύ κοινό το θέμα: «Το φως: Αιχμαλωτίζοντας το νου και την καρδιά κατά τη διδασκαλία του ουράνιου τόξου». Στην ημερίδα μίλησαν επίσης οι: Άγγελος Κορκής, Χημικός MSc, συνεργάτης του Ε.Κ.Φ.Ε. Τρικάλων με θέμα: «Το φως: Ηλιακή ακτινοβολία και το φαινόμενο του θερμοκηπιου» και Αντώνης Ντάνης, Υπεύθυνος του Κ.Π.Ε. Μουζακίου, που ανέπτυξε το θέμα: «Το φως: Υπεριώδης ηλιακή ακτινοβολία και η τρύπα του όζοντος».

Την ημερίδα παρακολούθησαν άτομα κάθε ηλικίας και ενδιαφερόντων.