Βρύση Μελίσσι

 

Σύντομη περιγραφή                                                                                                                               

 Από τις παλαιότερες βρύσες του χωριού της Οξυάς. Βρίσκεται πάνω στο δρόμο που οδηγεί από το Μουζάκι στο μοναστήρι της Αγίας Τριάδας, μέσα σε ρεματιά που καλύπτεται από πανύψηλα πλατάνια. Ξεδιψούσε επί χρόνια τόσο τους κατοίκους του οικισμού Μελίσσι όσο και όλων των περαστικών καθώς και των καραβανιών που διέρχονταν από το σημείο αυτό προς και από το Μουζάκι για τα εβδομαδιαία ψώνια από την αγορά της πόλης αυτής. Για τα νερά της, πάντα κρυστάλλινα και καθαρά, οι μεγαλύτεροι κάτοικοι της περιοχής μαρτυρούν ότι προέρχονται από το βουνό της Καράβας. Τελευταία η Τοπική Κοινότητα Οξυάς τοποθέτησε στο χώρο ξύλινα τραπέζια και καθίσματα, μετατρέποντάς τον σε ιδανικό χώρο για ξεκούραση και αναψυχή κατά τους τελευταίους της άνοιξης και τους καλοκαιρινούς μήνες.  
Προτάσεις για δραστηριότητες 
 
Υψόμετρο
 
Γεωγραφικές συντεταγμένες
 

Απόσταση από Μουζάκι    

 15 λεπτά
Απόσταση από Καρδίτσα
 
Περίοδος του έτους που είναι επισκέψιμος
 
Ημέρες και ώρες επίσκεψης
 
Ημερομηνίες εκδηλώσεων στην Κοινότητα 
 

 Διευθύνσεις σχετικών ιστοσελίδων 

 www.oxyakarditsas.gr (ιστοσελίδα Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς) και www.myoxya.gr
 Παρατηρήσεις
 

 Στοιχεία επικοινωνίας

 Λαογραφικός, Αρχαιολογικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Οξυάς «Το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας», τηλέφ. : 6974456301, Δήμος Μουζακίου (Τοπική Κοινότητα Οξυάς), τηλέφ. : 2445043243.

Φορέας που παρέχει τις πληροφορίες

 Επιμέλεια - ευθύνη κειμένου και φωτογραφιών: Γιώργος Δ. Καραβίδας και Χρήστος Β. Γκαραβέλας, για το Λαογραφικό, Αρχαιολογικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Οξυάς