21 Μαρτίου 2013. Μέρα δασοπονίας

 


Την 21η Μαρτίου κάθε έτους συμπίπτει η εαρινή ισημερία με την πρώτη ημέρα της άνοιξης. Αυτή η ημέρα καθιερώθηκε από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) των Ηνωμένων Εθνών, ως ημέρα προβληματισμού σχετικά με τον ρόλο και την αξία των δασών και γενικότερα των χερσαίων οικοσυστημάτων στην διατήρηση της ζωής στον πλανήτη.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας το Κ.Π.Ε Μουζακίου σε συνεργασία με το Δήμο Μουζακίου, το Δασαρχείο Μουζακίου, την Τοπική Κοινότητα Μαυρομματίου, το Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου και άλλους τοπικούς φορείς οργάνωσε και πραγματοποίησε μια σειρά από εκδηλώσεις.

Σε χώρο της Τοπικής Κοινότητας  Μαυρομματίου μαθητές του τοπικού Δημοτικού Σχολείου πραγματοποίησαν με τη βοήθεια ανθρώπων από την τοπική κοινότητα  και το Δασαρχείο Μουζακίου συμβολική δενδροφύτευση.

 

Στο  Κ.Π.Ε Μουζακίου μίλησαν σε μαθητές των Περιβαλλοντικών Ομάδων των  Γυμνασίων Στεφανοβικείου Μαγνησίας  και 3ου Γυμνασίου Καρδίτσας, τα οποία υλοποιούσαν περιβαλλοντικό πρόγραμμα σχετικό με το Δάσος στο Κ.Π.Ε.,  εκ μέρους του Δασαρχείου Μουζακίου η κ. Χουρδάκη και ο δασάρχης κ. Παπουτσής.


 

Στη συνέχεια οι ομάδες των μαθητών επισκέφθηκαν το κοντινό δάσος του αη Λια και με την βοήθεια και καθοδήγηση μελών του Ορειβατικού Συλλόγου Καρδίτσας, των συνοδών εκπαιδευτικών τους και των εκπαιδευτικών του Κ.Π.Ε. υλοποίησαν μια σειρά από δραστηριότητες γνωρίζοντας και μαθαίνοντας για  την πολύτιμη προσφορά και αξία του Δάσους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές με μεράκι και αστείρευτη φαντασία δημιούργησαν στο χώρο με υλικά του δάσους πρωτότυπα «καλλιτεχνήματα».