ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ εκπαιδευτικών σε σεμινάριο - εργαστήριο με θέμα: «Τοπικά Παραδοσιακά Τρόφιμα και Βιώσιμη Ανάπτυξη»

Το Κ.Δ.Β.Μ.Π.Α. Μουζακίου σύμφωνα με τον προγραμματισμό της παιδαγωγικής του ομάδας και στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - Ε.Κ.Τ.) και εθνικών πόρων, διοργανώνει σε συνεργασία με το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας, Παράρτημα Καρδίτσας και τον ΕΛ.Γ.Ο. «Δήμητρα» σεμινάριο - εργαστήριο στις 17 & 18 Ιανουαρίου 2014 στο Μουζάκι Καρδίτσας.

Το θέμα του σεμιναρίου - εργαστηρίου είναι: «Τοπικά Παραδοσιακά Τρόφιμα και Βιώσιμη Ανάπτυξη» και, ανάμεσα σε άλλους, προγραμματίζεται να το παρακολουθήσουν 16 εκπαιδευτικοί της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας.

Οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετάσχουν στο σεμινάριο θα επιλεγούν με βάση τη σχέση τους με την περιβαλλοντική εκπαίδευση, το αν έχουν υλοποιήσει ή υλοποιούν φέτος πρόγραμμα σχετικό με τη Διατροφή και εκπαιδευτικοί με ειδικότητα σχετική με το θέμα.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο σεμινάριο θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση (ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΔΩ) στις αντίστοιχες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στις οποίες ανήκουν μέχρι τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013.

Μεμονωμένες αιτήσεις εκπαιδευτικών που θα αποστέλλονται στο Κ.Δ.Β.Μ.Π.Α. (Κ.Π.Ε.) Μουζακίου, δεν θα γίνονται δεκτές.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ. του Κ.Δ.Β.Μ.Π.Α. (Κ.Π.Ε.) Μουζακίου: 2445043242 ή στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

 

Ολοκλήρωση σεμιναρίου - εργαστηρίου με θέμα: «Σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων Π.Ε. - Σχεδιασμός και κατάθεση σχεδίου προγράμματος»

  

  

Το Κ.Π.Ε. Μουζακίου σύμφωνα με τον προγραμματισμό της παιδαγωγικής του ομάδας, σε συνεργασία με τους Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - Ε.Κ.Τ.) και εθνικών πόρων, διοργάνωσε διήμερο σεμινάριο - εργαστήριο για εκπαιδευτικούς της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας στις 15 & 16 Νοεμβρίου 2013, στους χώρους του Κ.Π.Ε. με θέμα: «Σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων Π.Ε. - Σχεδιασμός και κατάθεση σχεδίου προγράμματος».

Το Σεμινάριο παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί, οι οποίοι προέρχονται από σχολεία που ανήκουν στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και στόχο είχε να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς στο σχεδιασμό και την υποβολή σχεδίου προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων, αλλά και το σχεδιασμό και την υλοποίηση σχολικών προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

  

Το πρόγραμμα περιέλαμβανε θεωρητική εισήγηση από το Σχολικό Σύμβουλο Α/θμιας Εκπαίδευσης 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Καρδίτσας κ. Κωτούλα Βασίλειο, ενώ παρέμβαση έκανε και ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Β/θμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κ. Παπατριανταφύλλου Κωνσταντίνος. Το Σεμινάριο υλοποιήθηκε σε εργαστήρια στα οποία χωρίστηκαν οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί, με σκοπό την παραγωγή ολοκληρωμένων, έτοιμων προς υποβολή σχεδίων καινοτόμων προγραμμάτων, τα οποία και παρουσιάστηκαν από τους εκπαιδευτικούς κατά την ολοκλήρωση του Σεμιναρίου. Το υλικό αυτό θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Κ.Π.Ε. Μουζακίου, μετά την τελική του επεξεργασία.

Στο χώρο του Κ.Π.Ε. παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός Γεώργιος, συνοδευόμενος από τον κ. Φροξυλιά Βάιο, Δημοτικό Σύμβουλο και εκπαιδευτικό, οι οποίοι συζήτησαν για εκπαιδευτικά ζητήματα και προβληματισμούς με τους συμμετέχοντες του Σεμιναρίου.

  

  

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ "Σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων Π.Ε. - Σχεδιασμός και κατάθεση σχεδίου προγράμματος"

Το πρόγραμμα του Σεμιναρίου - Εργαστηρίου που υλοποιεί το Κ.Π.Ε. Μουζακίου στις 15 & 16 Νοεμβρίου 2013 για τους εκπαιδευτικούς της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας με θέμα: "Σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων Π.Ε. - Σχεδιασμός και κατάθεση σχεδίου προγράμματος" μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Τα ονόματα των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών που θα παρακολουθήσουν το Σεμινάριο - Εργαστήριο μετά από αίτηση που κατέθεσαν στο Κ.Π.Ε. Μουζακίου βρίσκονται ήδη αναρτημένα στην ιστοσελίδα.

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ "Σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων Π.Ε. - Σχεδιασμός και κατάθεση σχεδίου προγράμματος" στις 15 & 16.11.2013

Το Κ.Π.Ε. Μουζακίου σύμφωνα με τον προγραμματισμό της παιδαγωγικής του ομάδας και στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξη «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Κ.Τ.) και εθνικών πόρων, διοργανώνει διήμερο σεμινάριο - εργαστήριο για εκπαιδευτικούς της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας στις 15 & 16 Νοεμβρίου 2013, στους χώρους του Κ.Π.Ε. με θέμα: «Σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων Π.Ε. - Σχεδιασμός και κατάθεση σχεδίου προγράμματος».

Το Σεμινάριο θα παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί, οι οποίοι προέρχονται από σχολεία που ανήκουν στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και στόχο έχει τη βοήθεια των εκπαιδευτικών στο σχεδιασμό και την υποβολή σχεδίου προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων, αλλά και το σχεδιασμό και την υλοποίηση σχολικών προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Τα ονόματα των εκπαιδευτικών που θα παρακολουθήσουν το Σεμινάριο μπορείτε να τα δείτε εδώ.

 

B’ φάση Προγράμματος με θέμα: “Σχεδιασμός και Παραγωγή Δραστηριοτήτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για παιδιά προσχολικής ηλικίας"

      

     

Ολοκληρώθηκε η B’ φάση του Προγράμματος - Εργαστηρίου με θέμα: “Σχεδιασμός και Παραγωγή Δραστηριοτήτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για παιδιά προσχολικής ηλικίας”.

Το Κ.Π.Ε. Μουζακίου σύμφωνα με τον προγραμματισμό της παιδαγωγικής του ομάδας και στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία» διοργάνωσε Εργαστήριο στις 25 έως 26 Μαΐου 2013, στους χώρους του Κ.Π.Ε. με θέμα: «Αξιολόγηση κατατεθειμένων προτάσεων για δραστηριότητες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για παιδιά προσχολικής ηλικίας».

Στο Σεμινάριο συμμετείχαν φοιτητές του τμήματος Προσχολικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μεταπτυχιακοί φοιτητές, καθώς και εν ενεργεία Νηπιαγωγοί του Νομού μας, οι οποίοι παρουσίασαν τις προτάσεις τους. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες προχώρησαν σε αυτοαξιολόγηση και μέλη όλων των εμπλεκόμενων φορέων έκαναν αξιολόγηση των εργασιών στις συγκεκριμένες  δράσεις.

Οι εργασίες αφορούσαν τις θεματικές ενότητες: Ανακύκλωση - Απορρίμματα, Νερό, Δάσος, Διατροφή και Περιβάλλον, Γεωργία με τις εξής τέσσερις προσεγγίσεις για την κάθε Θεματική Ενότητα, οι οποίες σχεδιάστηκαν με βάση τους άξονες της Βιώσιμης Ανάπτυξης (περιβάλλον, κοινωνία, οικονομία):

  1. Τρόποι προβληματισμού (ερωτήσεις κρίσεως) για ανάδυση εννοιών
  2. Οπτικά εργαλεία - μέσα κινητοποίησης
  3. Κείμενα ιστοριών ή παραμυθιών ή κείμενα για διαλόγους σε κουκλοθέατρο
  4. Περιγραφές παιχνιδιών και δημιουργικών δραστηριοτήτων

Το εργαστήριο - σεμινάριο ολοκληρώθηκε με επίσκεψη σε πεδίο, όπου έγινε πειραματικά ενδεικτική εφαρμογή κάποιων δραστηριοτήτων.

     

     

 
Περισσότερα Άρθρα...