Ιστορικό - Λαογραφικό Μουσείο Μαυροματίου "Γ. Καραϊσκάκης"

Σύντομη περιγραφή
Το Ιστορικό - Λαογραφικό Μουσείο "Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ" ιδρύθηκε το 2001 από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαυρομματίου "Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ" και βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του Μαυρομματίου. Στη συλλογή του υπάρχουν σπάνια εκθέματα, όπως προσωπικά αντικείμενα του ήρωα (το προσωπικό του φυλαχτό, το ασημένιο σπαθί του, το καρυοφίλι του κ.λπ.), καθώς επίσης και σπάνια υφαντά, φορεσιές και αντικείμενα καθημερινής χρήσεως των κατοίκων του χωριού των περασμένων αιώνων.
Προτάσεις για δραστηριότητες
Ενημερωτικές επισκέψεις
Υψόμετρο
172 μέτρα
Γεωγραφικές συντεταγμένες
39°25'24.32"Β 21°41'32.75"Α
Απόσταση από Μουζάκι
3 χιλιόμετρα
Απόσταση από Καρδίτσα
25 χιλιόμετρα
Περίοδος του έτους που είναι επισκέψιμος
Όλο το έτος
Ημέρες και ώρες επίσκεψης
Κάθε μέρα όλο τον χρόνο από το πρωί μέχρι και αργά το βράδυ
Ημερομηνίες εκδηλώσεων στην Κοινότητα
Την Κυριακή της Αποκριάς, την 25η Μαρτίου γίνεται παρέλαση μαθητών και κατάθεση στεφάνων, την 23η Απριλίου - ανήμερα του Αγίου Γεωργίου - γιορτάζονται τα "Καραϊσκάκεια" (επίσημη εορτή για τον Γ. Καραϊσκάκη), στις 9 Μαΐου του Αγίου Νικολάου του Νέου γίνεται Ιερά Πανήγυρη, το τελευταίο Σάββατο και Κυριακή του Ιουνίου υλοποιούνται τα ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ που διεξάγονται σε νομαρχιακό επίπεδο σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δεύτερο 15/θημερο του Αυγούστου πραγματοποιείται μουσική βραδιά με δημοτική και λαϊκή ορχήστρα και την 28η Οκτωβρίου γίνεται παρέλαση μαθητών και κατάθεση στεφάνων.
Διευθύνσεις σχετικών ιστοσελίδων
http://karaiskakismavrommatiou.blogspot.com/
Στοιχεία επικοινωνίας
Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου "Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ"
Γιώτης Δημήτριος 
Πρόεδρος 
Τηλ.: 2445097571 / Κινητό προέδρου: 6977947689 / Email προέδρου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Φορέας που παρέχει τις πληροφορίες
Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου "Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ" - Εκ μέρους του ο Πρόεδρος Γιώτης Δημήτριος