Ημερίδα του ΚΠΕ Μουζακίου στις 21 Μαρτίου με θέμα «Αειφορική Εκπαίδευση στα σχολεία»

Έγινε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας και τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου για την αειφορία. 

Στην ημερίδα συμμετείχαν Διευθυντές Σχολείων και Εκπαιδευτικοί που υλοποιούν προγράμματα και ενδιαφέρονται να προωθήσουν την Αειφορία στα Σχολεία τους.

alt

Στην αρχή η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου για την αειφορία Κα Ξυνοπούλου Ελένη ανέπτυξε το θέμα «Εκπαίδευση για την Αειφορία και νέες σχολικές δομές»

Η Κα Δημοπούλου Μαρία Διαιτολόγος-Τεχνολόγος τροφίμων μίλησε για το «Οικολογικό αποτύπωμα και σχολεία» αναπτύσσοντας και παραδείγματα δράσεων που μπορεί να κάνουν τα σχολεία.

Η Κα Καραγιάννη Γεωργία Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας ανέπτυξε το θέμα «Αειφορική Εκπαίδευση στα Σχολεία. Γιατί και τι»

Τέλος ο Κος Ντάνης Αντώνης Υπεύθυνος του ΚΠΕ Μουζακίου ανέπτυξε τις κατευθυντήριες γραμμές της UNESCO για τα αειφόρα και φιλικά προς το κλίμα σχολεία.

alt

Στη συζήτηση τοποθετήθηκαν και οι παρευρισκόμενοι συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Θεσσαλίας , όπως και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Επίσης έγιναν και ενδιαφέρουσες προτάσεις από Διευθυντές και εκπαιδευτικούς.

alt

Η ημερίδα για την Παιδαγωγική ομάδα του ΚΠΕ είναι μια αρχή για την προώθηση της αεοφορίας στα σχολεία.  Θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις.