Διαδρομή Καράβας

 

Σύντομη περιγραφή                                                                                                                               

 Διασχίζει οριζόντια το ομώνυμο βουνό (γυμνό στη διαδρομή αυτή), σε υψόμετρο 1. 300 μέτρων, περίπου, με κατεύθυνση από τοποθεσία «Άγιος Νικόλαος» προς τους πρόποδες της κορυφής του Αη Λια ή και αντίστροφα. Απόσταση από το Μουζάκι οδικώς περίπου 30 λεπτά και από την Καρδίτσα περίπου μία ώρα Προσφέρεται για κάθε εποχή του χρόνου εκτός από το Χειμώνα και ενδείκνυται τόσο για πεζοπορία (διαδρομή μίας ώρας περίπου) όσο και για …. αυτοκινητάδα (χωματόδρομος). Ακολουθώντας την μπορεί κανείς να απολαύσει ολόκληρο το Θεσσαλικό κάμπο αλλά και την άγρια ομορφιά του βουνού και της περιοχής, όπου παλαιότερα έβοσκαν αμέτρητα κοπάδια γιδοπροβάτων, αλόγων, αγελάδων, κ.λ.π., που και σήμερα μπορεί κανείς να συναντήσει αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό. Μπορεί, επίσης, να επισκεφθεί και τις λιγοστές στάνες που απέμειναν στην περιοχή και να αποκομίσει σχετικές εμπειρίες ή ακόμα και να προμηθευτεί – παραγγείλει γνήσια παραδοσιακά κτηνοτροφικά προϊόντα.
Προτάσεις για δραστηριότητες 
 
Υψόμετρο
 1300 μέτρα
Γεωγραφικές συντεταγμένες
 

Απόσταση από Μουζάκι    

30 λεπτά
Απόσταση από Καρδίτσα
 1 ώρα
Περίοδος του έτους που είναι επισκέψιμος
 Όλες εκτός χειμώνα
Ημέρες και ώρες επίσκεψης
 
Ημερομηνίες εκδηλώσεων στην Κοινότητα 
 

 Διευθύνσεις σχετικών ιστοσελίδων 

 www.oxyakarditsas.gr (ιστοσελίδα Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς) και www.myoxya.gr
 Παρατηρήσεις
 

 Στοιχεία επικοινωνίας

 Λαογραφικός, Αρχαιολογικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Οξυάς «Το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας», τηλέφ. : 6974456301, Δήμος Μουζακίου (Τοπική Κοινότητα Οξυάς), τηλέφ. : 2445043243.

Φορέας που παρέχει τις πληροφορίες

 Επιμέλεια - ευθύνη κειμένου και φωτογραφιών: Γιώργος Δ. Καραβίδας και Χρήστος Β. Γκαραβέλας, για το Λαογραφικό, Αρχαιολογικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Οξυάς