Ιερός Ναός Αγ. Παρασκευής

 

Σύντομη περιγραφή                                                                                                                               

Βρίσκεται στον οικισμό Πλατάνια,δυτική μεριά του χωριού. Πανηγυρίζει στις 26 Ιουλίου, ανήμερα του εορτασμού της μνήμης της Αγίας. 
Η παράδοση λέει ότι είχανε βρει την εικόνα της Αγίας Παρασκευής πάνω σ’ ένα πουρνάρι, στη ράχη στο Παλαιοχώρι, απ’ όπου την κατεβάσανε φτιάχνοντας εκεί ένα εκκλησάκι, ενώ υπάρχουν και οι μαρτυρίες κατοίκων, σύμφωνα με τις οποίες εμφανίστηκε στο σημείο εκείνο και η ίδια η Αγία με τη μορφή γυναίκας ντυμένης στα μαύρα.

Προτάσεις για δραστηριότητες 
 
Υψόμετρο
700 μέτρα
Γεωγραφικές συντεταγμένες
 

Απόσταση από Μουζάκι    

30 λεπτά
Απόσταση από Καρδίτσα
1 ώρα
Περίοδος του έτους που είναι επισκέψιμος
Ο ναός είναι επισκέψιμος κάθε εποχή του χρόνου, με πιθανές και προσωρινές δυσκολίες κατά τη χειμερινή περίοδο, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν
Ημέρες και ώρες επίσκεψης
 
Ημερομηνίες εκδηλώσεων στην Κοινότητα 
 

 Διευθύνσεις σχετικών ιστοσελίδων 

 www.oxyakarditsas.gr (ιστοσελίδα Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς) και www.myoxya.gr
 Παρατηρήσεις
 

 Στοιχεία επικοινωνίας

 Λαογραφικός, Αρχαιολογικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Οξυάς  «Το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας», τηλέφ. : 6974456301 και 2445061420 (π. Σωτήριος Γκέκας, εφημέριος του ιερού ναού), 6974253097 (Πάτας Λάμπρος, μέλος εκκλησιαστικού συμβουλίου του ιερού ναού) και 6972161194, Βασιλός Κώστας, μέλος εκκλησιαστικού συμβουλίου του ιερού ναού). 

Φορέας που παρέχει τις πληροφορίες

 Επιμέλεια - ευθύνη κειμένου και φωτογραφιών: Γιώργος Δ. Καραβίδας και Χρήστος Β. Γκαραβέλας, για το Λαογραφικό, Αρχαιολογικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Οξυάς