Διοργάνωση Ημερίδας "ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ"

Το Κ.Π.Ε. Μουζακίου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του και στα πλαίσια υλοποίησης της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία» διοργανώνει Ημερίδα στις 20 Οκτωβρίου 2012, ημέρα Σάββατο και ώρα 09.00 - 14.30 στους χώρους του Κ.Π.Ε. με θέμα: «Εθνικά Θεματικά Δίκτυα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης». Την Ημερίδα μπορούν να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας.

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην Ημερίδα είναι η αποστολή αίτησης (ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ). Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετέχουν να στείλουν την αίτησή τους απευθείας στο Κ.Π.Ε. Μουζακίου στο Fax: 2445043363 ή στο E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 27/09/2012.

Στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Θυμίζουμε ότι το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου συντονίζει τα Εθνικά Θεματικά Δίκτυα Π.Ε. «ΤΟ ΔΑΣΟΣ» και «Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», ενώ συμμετέχει ως συνεργαζόμενο Κ.Π.Ε. στα παρακάτω Εθνικά Θεματικά Δίκτυα Π.Ε.:

 1. «Τα πετρογέφυρα της Ελλάδας» (Συντονιστικό Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας)
 2. «Μαθαίνω για το περιβάλλον παίζοντας» (Συντονιστικό Κ.Π.Ε. Φιλίππων)
 3. «Χρυσοπράσινο φύλλο» (Συντονιστικό Κ.Π.Ε. Αργυρούπολης)
 4. «Λίμνες: Πηγές έμπνευσης για προγράμματα Π.Ε.» (Συντονιστικό Κ.Π.Ε. Καστοριάς)
 5. «Βιοποικιλότητα: Το Εργαστήρι της Ζωής» (Συντονιστικό Κ.Π.Ε. Καστοριάς)
 6. «Παραδοσιακοί οικισμοί και φύση» (Συντονιστικό Κ.Π.Ε. Κόνιτσας - Πραμάντων)
 7. «Κλιματικές αλλαγές – ακραία καιρικά φαινόμενα» (Συντονιστικό Κ.Π.Ε. Στυλίδας - Υπάτης)
 8. «Γεωμυθολογικά – Γεωπεριβαλλοντικά μονοπάτια» (Συντονιστικό Κ.Π.Ε. Στυλίδας - Υπάτης)
 9. «Τουρισμός και περιβάλλον» (Συντονιστικό Κ.Π.Ε. Αρχανών - Ρούβα - Γουβών)
 10. «Απορρίμματα: Τα χρήσιμα – άχρηστα» (Συντονιστικό Κ.Π.Ε. Έδεσσας - Γιαννιτσών)
 11. «Γεωργία και περιβάλλον» (Συντονιστικό Κ.Π.Ε. Νάουσας)
 12. «Οικολογικά Σχολεία» (Συντονίζεται από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης και τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά)

Το πρόγραμμα της Ημερίδας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εισήγηση με θέμα το θεσμό των Θεματικών Δικτύων Π.Ε. στην Ελλάδα, παρουσίαση και δραστηριότητες των Εθνικών Θεματικών Δικτύων που συντονίζει και συμμετέχει το Κ.Π.Ε. Μουζακίου, έκθεση εκπαιδευτικού υλικού, καθώς και συζήτηση - προτάσεις για δράσεις στα σχολεία. Το αναλυτικό πρόγραμμα της Ημερίδας θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του Κ.Π.Ε. μόλις οριστικοποιηθεί.