Ημερίδα «Αειφορική Διαχείριση των Προϊόντων Ξύλου»

          

Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013 στην αίθουσα σεμιναρίων του Κ.Π.Ε. Μουζακίου πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Αειφορική Διαχείριση των Προϊόντων Ξύλου» και αφορούσε επαγγελματίες της περιοχής του Μουζακίου και της Πύλης που εργάζονται στο χώρο του ξύλου και του επίπλου.

Οι εισηγήσεις περιελάμβαναν θέματα που αφορούσαν στην αντιμέτωπιση προβλημάτων στις επιχειρήσεις αυτές, σε ευκαιρίες και προτάσεις για εξαγωγές στον κλάδο, όπως και νέα προϊόντα στο χώρο, προσέχοντας πάντα, όμως, τη διαχείριση της πρώτης ύλης με σκοπό την αειφορία.

Συγκεκριμένα:

Ο Δρ. Μάριος Τρίγκας - Ειδικός σε θέματα μάρκετινγκ και προώθησης πωλήσεων σε επιχειρήσεις ξύλου έκανε εισήγηση με θέμα «Επενδύσεις και οικονομικά κίνητρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στις επιχειρήσεις ξύλου και επίπλου την εποχή της κρίσης»

Ο Δρ. Γεώργιος Νταλός - Καθηγητής / Τεχνολόγος Ξύλου, Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου μίλησε για «Ευκαιρίες από εξαγωγές στον κλάδο του ξύλου - επίπλου. Υποχρεώσεις και πιστοποιήσεις», καθώς και για τα «Νέα προϊόντα στον κλάδο των ξύλινων κατασκευών»

Ο Δρ. Αδαμάντιος Σιδεράς - Τεχνολόγος Ξύλου μίλησε για την «Αειφορική διαχείριση των προϊόντων ξύλου – Κύκλος ζωής»

Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Μουζακίου, κ. Γκαραβέλα Ηλία, ο οποίος τόνισε την ανάγκη για συνεργασία και δικτύωση μεταξύ των επιχειρήσεων Ξύλου και Επίπλου στην περιοχή του Μουζακίου και της Πύλης.