Ολοκλήρωση Σεμιναρίου με θέμα: «Γεφυρώνοντας το χθες με το σήμερα. Η σημασία της διάσωσης και ανάδειξης ιστορικών πετρογέφυρων του τόπου μας: Η περίπτωση της γέφυρας Κοράκου»

Το Κ.Π.Ε. Μουζακίου σύμφωνα με τον προγραμματισμό της παιδαγωγικής του ομάδας διοργάνωσε  σε συνεργασία με το Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας, και στο πλαίσιο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Τα πετρογέφυρα της Ελλάδας», σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς του Δικτύου στις 28 & 29 Μαρτίου 2014 στο Μουζάκι Καρδίτσας, με θέμα: «Γεφυρώνοντας το χθες με το σήμερα. Η σημασία της διάσωσης και ανάδειξης ιστορικών πετρογέφυρων του τόπου μας: Η περίπτωση της γέφυρας Κοράκου». Μάλιστα η συμμετοχή εκπαιδευτικών σχολείων από όλη την Ελλάδα, εκπαιδευτικών της συντονιστικής επιτροπής του Δικτύου καθώς και εκπαιδευτικών συνεργαζόμενων Κ.Π.Ε. υπήρξε ιδιαίτερα μεγάλη.

  

 

Διοργάνωση Σεμιναρίου του Κ.Π.Ε. Μουζακίου με θέμα: «Γεφυρώνοντας το χθες με το σήμερα. Η σημασία της διάσωσης και ανάδειξης ιστορικών πετρογέφυρων του τόπου μας: Η περίπτωση της γέφυρας Κοράκου»

Το Κ.Π.Ε. Μουζακίου σύμφωνα με τον προγραμματισμό της παιδαγωγικής του ομάδας και στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - Ε.Κ.Τ.) και εθνικών πόρων, διοργανώνει σε συνεργασία με το Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας και στο πλαίσιο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Τα πετρογέφυρα της Ελλάδας» Σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς του Δικτύου στις 28 & 29 Μαρτίου 2014 στο Μουζάκι Καρδίτσας. Το θέμα του Σεμιναρίου είναι: «Γεφυρώνοντας το χθες με το σήμερα. Η σημασία της διάσωσης και ανάδειξης ιστορικών πετρογέφυρων του τόπου μας: Η περίπτωση της γέφυρας Κοράκου».

Εδώ μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα και τους πίνακες με τους συμμετέχοντες.

 

Ολοκλήρωση Σεμιναρίου - Εργαστηρίου με θέμα: «Τοπικά Παραδοσιακά Τρόφιμα και Βιώσιμη Ανάπτυξη»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σεμινάριο - Εργαστήριο με θέμα «Τοπικά Παραδοσιακά Τρόφιμα και Βιώσιμη Ανάπτυξη» που συνδιοργάνωσαν το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου και ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» Καρδίτσας, την Παρασκευή και Σάββατο 17 & 18 Ιανουαρίου 2014. Στο Σεμινάριο - Εργαστήριο σημαντική υπήρξε η βοήθεια από τοπικές επιχειρήσεις της Δυτικής Θεσσαλίας, οι οποίες συμμετείχαν με εισηγητές στη διάρκεια του σεμιναρίου, αλλά και συνεισέφεραν με τη διάθεση τοπικών προϊόντων (Ε.Α.Σ. Καρδίτσας, Αλλαντοποιία Καρδίτσας Τσιανάβας, Βιολάντα Cookies και τα Οινοποιεία: Καραμήτρου, Τσίνα, Λιάππα, Λιακόπουλου, Τσιλιλή, Μενελαΐς Οινοποιητική).

 

Υλοποίηση Ημερίδας και Σεμιναρίου με θέμα «Τοπικά Παραδοσιακά Τρόφιμα και Βιώσιμη Ανάπτυξη»

Το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας, το Κ.Δ.Β.Μ.Π.Α. Μουζακίου και ο ΕΛ.Γ.Ο. "Δήμητρα" συνδιοργανώνουν Σεμινάριο με θέμα «Τοπικά Παραδοσιακά Τρόφιμα και Βιώσιμη Ανάπτυξη» στο Μουζάκι, την Παρασκευή και το Σάββατο 17 και 18 Ιανουαρίου 2014.

Στο Σεμινάριο θα αναπτυχθούν θέματα που έχουν σχέση με τα τρόφιμα και τη σχέση τους με την οικονομία, το περιβάλλον και την υγεία. Τα θέματα θα παρουσιάσουν ειδικευμένοι επιστήμονες από τη Θεσσαλία, αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδας και το εξωτερικό, υπεύθυνοι υπηρεσιών και οργανισμών, όπως και επιτυχημένοι επαγγελματίες στο χώρο των τροφίμων.

Την Παρασκευή 17/1/2014 η Ημερίδα θα είναι ανοιχτή για το κοινό και θα ξεκινήσει στις 17.00 στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο ΜουζακίουΤο Σάββατο το Σεμινάριο θα συνεχιστεί στους χώρους του Κ.Π.Ε. Μουζακίου, αλλά θα την παρακολουθήσουν αποκλειστικά επιλεγμένοι παραγωγοί - μεταποιητές, εκπαιδευτικοί και φοιτητές.

Ο σκοπός του Σεμιναρίου είναι να συμβάλλει στην ενημέρωση και επιμόρφωση των συμμετεχόντων σχετικά με τα τοπικά παραδοσιακά τρόφιμα και να τους εφοδιάσει με απαραίτητες γνώσεις για τις τάσεις που αναπτύσσονται τελευταία στο χώρο.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της Ημερίδας και όλου του Σεμιναρίου μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Τα ονόματα των εκπαιδευτικών που έχουν επιλεγεί να παρακολουθήσουν το διήμερο Σεμινάριο μπορείτε να τα δείτε εδώ.

 

Ολοκλήρωση σεμιναρίου - εργαστηρίου με θέμα: «Σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων Π.Ε. - Σχεδιασμός και κατάθεση σχεδίου προγράμματος»

  

  

Το Κ.Π.Ε. Μουζακίου σύμφωνα με τον προγραμματισμό της παιδαγωγικής του ομάδας, σε συνεργασία με τους Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - Ε.Κ.Τ.) και εθνικών πόρων, διοργάνωσε διήμερο σεμινάριο - εργαστήριο για εκπαιδευτικούς της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας στις 15 & 16 Νοεμβρίου 2013, στους χώρους του Κ.Π.Ε. με θέμα: «Σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων Π.Ε. - Σχεδιασμός και κατάθεση σχεδίου προγράμματος».

Το Σεμινάριο παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί, οι οποίοι προέρχονται από σχολεία που ανήκουν στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και στόχο είχε να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς στο σχεδιασμό και την υποβολή σχεδίου προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων, αλλά και το σχεδιασμό και την υλοποίηση σχολικών προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

  

Το πρόγραμμα περιέλαμβανε θεωρητική εισήγηση από το Σχολικό Σύμβουλο Α/θμιας Εκπαίδευσης 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Καρδίτσας κ. Κωτούλα Βασίλειο, ενώ παρέμβαση έκανε και ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Β/θμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κ. Παπατριανταφύλλου Κωνσταντίνος. Το Σεμινάριο υλοποιήθηκε σε εργαστήρια στα οποία χωρίστηκαν οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί, με σκοπό την παραγωγή ολοκληρωμένων, έτοιμων προς υποβολή σχεδίων καινοτόμων προγραμμάτων, τα οποία και παρουσιάστηκαν από τους εκπαιδευτικούς κατά την ολοκλήρωση του Σεμιναρίου. Το υλικό αυτό θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Κ.Π.Ε. Μουζακίου, μετά την τελική του επεξεργασία.

Στο χώρο του Κ.Π.Ε. παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός Γεώργιος, συνοδευόμενος από τον κ. Φροξυλιά Βάιο, Δημοτικό Σύμβουλο και εκπαιδευτικό, οι οποίοι συζήτησαν για εκπαιδευτικά ζητήματα και προβληματισμούς με τους συμμετέχοντες του Σεμιναρίου.

  

  

 
Περισσότερα Άρθρα...