Ολοκλήρωση Σεμιναρίου με θέμα: «Γεφυρώνοντας το χθες με το σήμερα. Η σημασία της διάσωσης και ανάδειξης ιστορικών πετρογέφυρων του τόπου μας: Η περίπτωση της γέφυρας Κοράκου»

Το Κ.Π.Ε. Μουζακίου σύμφωνα με τον προγραμματισμό της παιδαγωγικής του ομάδας διοργάνωσε  σε συνεργασία με το Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας, και στο πλαίσιο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Τα πετρογέφυρα της Ελλάδας», σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς του Δικτύου στις 28 & 29 Μαρτίου 2014 στο Μουζάκι Καρδίτσας, με θέμα: «Γεφυρώνοντας το χθες με το σήμερα. Η σημασία της διάσωσης και ανάδειξης ιστορικών πετρογέφυρων του τόπου μας: Η περίπτωση της γέφυρας Κοράκου». Μάλιστα η συμμετοχή εκπαιδευτικών σχολείων από όλη την Ελλάδα, εκπαιδευτικών της συντονιστικής επιτροπής του Δικτύου καθώς και εκπαιδευτικών συνεργαζόμενων Κ.Π.Ε. υπήρξε ιδιαίτερα μεγάλη.

  

 

Διοργάνωση Σεμιναρίου του Κ.Π.Ε. Μουζακίου με θέμα: «Γεφυρώνοντας το χθες με το σήμερα. Η σημασία της διάσωσης και ανάδειξης ιστορικών πετρογέφυρων του τόπου μας: Η περίπτωση της γέφυρας Κοράκου»

Το Κ.Π.Ε. Μουζακίου σύμφωνα με τον προγραμματισμό της παιδαγωγικής του ομάδας και στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - Ε.Κ.Τ.) και εθνικών πόρων, διοργανώνει σε συνεργασία με το Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας και στο πλαίσιο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Τα πετρογέφυρα της Ελλάδας» Σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς του Δικτύου στις 28 & 29 Μαρτίου 2014 στο Μουζάκι Καρδίτσας. Το θέμα του Σεμιναρίου είναι: «Γεφυρώνοντας το χθες με το σήμερα. Η σημασία της διάσωσης και ανάδειξης ιστορικών πετρογέφυρων του τόπου μας: Η περίπτωση της γέφυρας Κοράκου».

Εδώ μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα και τους πίνακες με τους συμμετέχοντες.

 

Ολοκλήρωση Σεμιναρίου - Εργαστηρίου με θέμα: «Τοπικά Παραδοσιακά Τρόφιμα και Βιώσιμη Ανάπτυξη»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σεμινάριο - Εργαστήριο με θέμα «Τοπικά Παραδοσιακά Τρόφιμα και Βιώσιμη Ανάπτυξη» που συνδιοργάνωσαν το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου και ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» Καρδίτσας, την Παρασκευή και Σάββατο 17 & 18 Ιανουαρίου 2014. Στο Σεμινάριο - Εργαστήριο σημαντική υπήρξε η βοήθεια από τοπικές επιχειρήσεις της Δυτικής Θεσσαλίας, οι οποίες συμμετείχαν με εισηγητές στη διάρκεια του σεμιναρίου, αλλά και συνεισέφεραν με τη διάθεση τοπικών προϊόντων (Ε.Α.Σ. Καρδίτσας, Αλλαντοποιία Καρδίτσας Τσιανάβας, Βιολάντα Cookies και τα Οινοποιεία: Καραμήτρου, Τσίνα, Λιάππα, Λιακόπουλου, Τσιλιλή, Μενελαΐς Οινοποιητική).

 

Υλοποίηση Ημερίδας και Σεμιναρίου με θέμα «Τοπικά Παραδοσιακά Τρόφιμα και Βιώσιμη Ανάπτυξη»

Το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας, το Κ.Δ.Β.Μ.Π.Α. Μουζακίου και ο ΕΛ.Γ.Ο. "Δήμητρα" συνδιοργανώνουν Σεμινάριο με θέμα «Τοπικά Παραδοσιακά Τρόφιμα και Βιώσιμη Ανάπτυξη» στο Μουζάκι, την Παρασκευή και το Σάββατο 17 και 18 Ιανουαρίου 2014.

Στο Σεμινάριο θα αναπτυχθούν θέματα που έχουν σχέση με τα τρόφιμα και τη σχέση τους με την οικονομία, το περιβάλλον και την υγεία. Τα θέματα θα παρουσιάσουν ειδικευμένοι επιστήμονες από τη Θεσσαλία, αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδας και το εξωτερικό, υπεύθυνοι υπηρεσιών και οργανισμών, όπως και επιτυχημένοι επαγγελματίες στο χώρο των τροφίμων.

Την Παρασκευή 17/1/2014 η Ημερίδα θα είναι ανοιχτή για το κοινό και θα ξεκινήσει στις 17.00 στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο ΜουζακίουΤο Σάββατο το Σεμινάριο θα συνεχιστεί στους χώρους του Κ.Π.Ε. Μουζακίου, αλλά θα την παρακολουθήσουν αποκλειστικά επιλεγμένοι παραγωγοί - μεταποιητές, εκπαιδευτικοί και φοιτητές.

Ο σκοπός του Σεμιναρίου είναι να συμβάλλει στην ενημέρωση και επιμόρφωση των συμμετεχόντων σχετικά με τα τοπικά παραδοσιακά τρόφιμα και να τους εφοδιάσει με απαραίτητες γνώσεις για τις τάσεις που αναπτύσσονται τελευταία στο χώρο.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της Ημερίδας και όλου του Σεμιναρίου μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Τα ονόματα των εκπαιδευτικών που έχουν επιλεγεί να παρακολουθήσουν το διήμερο Σεμινάριο μπορείτε να τα δείτε εδώ.

 

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ εκπαιδευτικών σε σεμινάριο - εργαστήριο με θέμα: «Τοπικά Παραδοσιακά Τρόφιμα και Βιώσιμη Ανάπτυξη»

Το Κ.Δ.Β.Μ.Π.Α. Μουζακίου σύμφωνα με τον προγραμματισμό της παιδαγωγικής του ομάδας και στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - Ε.Κ.Τ.) και εθνικών πόρων, διοργανώνει σε συνεργασία με το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας, Παράρτημα Καρδίτσας και τον ΕΛ.Γ.Ο. «Δήμητρα» σεμινάριο - εργαστήριο στις 17 & 18 Ιανουαρίου 2014 στο Μουζάκι Καρδίτσας.

Το θέμα του σεμιναρίου - εργαστηρίου είναι: «Τοπικά Παραδοσιακά Τρόφιμα και Βιώσιμη Ανάπτυξη» και, ανάμεσα σε άλλους, προγραμματίζεται να το παρακολουθήσουν 16 εκπαιδευτικοί της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας.

Οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετάσχουν στο σεμινάριο θα επιλεγούν με βάση τη σχέση τους με την περιβαλλοντική εκπαίδευση, το αν έχουν υλοποιήσει ή υλοποιούν φέτος πρόγραμμα σχετικό με τη Διατροφή και εκπαιδευτικοί με ειδικότητα σχετική με το θέμα.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο σεμινάριο θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση (ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΔΩ) στις αντίστοιχες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στις οποίες ανήκουν μέχρι τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013.

Μεμονωμένες αιτήσεις εκπαιδευτικών που θα αποστέλλονται στο Κ.Δ.Β.Μ.Π.Α. (Κ.Π.Ε.) Μουζακίου, δεν θα γίνονται δεκτές.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ. του Κ.Δ.Β.Μ.Π.Α. (Κ.Π.Ε.) Μουζακίου: 2445043242 ή στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

 
Περισσότερα Άρθρα...